Παρουσίαση Α΄ΒΟΗΘΕΙΩΝ από την Ε.Δ.Ε.Ο.

904_n

 

   Η 1η Ημερίδα ενημέρωσης/παρουσίασης ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ για ατυχήματα στο δάσος και το βουνό, πραγματοποιήθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης (ΦΔΟΡ), την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και την Ελληνική Διασωστική Εθελοντική Ομάδα (Ε.Δ.Ε.Ο.) το πρωί της Δευτέρας 18 Απριλίου, στην αίθουσα Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου.

  Πρόκειται για την 1η Ημερίδα του είδους που διοργανώνεται στη Δράμα και η Ελληνική Διασωστική Εθελοντική Ομάδα (Ε.Δ.Ε.Ο.), παρουσίασε με άρτιο τρόπο την προνοσοκομιακή αντιμετώπιση τραυμάτων και ατυχημάτων που μπορεί να προκληθούν κατά την εργασία ή την παραμονή στο βουνό. Αν και η Ημερίδα διοργανώθηκε για τους εργαζομένους του Δασαρχείου και τους Υλοτόμους, η είσοδος ήταν ελεύθερη προς κάθε ενδιαφερόμενο.

  Η «Ε.Δ.Ε.Ο.» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης για τη γόνιμη συνεργασία και τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Ανάργυρο Πατακάκη για την συνεχή στήριξη και την παραχώρηση του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου. Επίσης ευχαριστούμε τον κόσμο που παραβρέθηκε και μας στήριξε με την παρουσία του.

015_n 804_n

885_n 490_n

942_n 921_n

611_n 868_n

 

  Ακολουθεί το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης για την 1η Ημερίδα Ενημέρωσης/Παρουσίασης Α΄ Βοηθειών προς Δασική Υπηρεσία και Υλοτόμους:

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016, από το Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και την Ελληνική Διασωστική Εθελοντική Ομάδα (Ε.Δ.Ε.Ο.) η προγραμματιζόμενη Ημερίδα με τίτλο: «Πρώτες Βοήθειες» στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου.

Την Ημερίδα άνοιξε ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης κ. Σταύρος  Κεχαγιόγλου ο οποίος χαιρέτισε τις εργασίες της ημερίδας και παρουσίασε την αναγκαιότητα πραγματοποίησης αλλά και τους στόχους αυτής της Ημερίδας.
Ακολούθως χαιρετισμό απηύθυναν ο Βουλευτής Δράμας, κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, η Δασάρχης Δράμας κα Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Ο. κ. Κώστας Βαλαβάνης.
Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ. Ευάγγελος Γιαννόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Λιθηρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δράμας κ. Αριστείδης Μωϋσιάδης, το προσωπικό της Δασικής Υπηρεσία Δράμας, σπουδαστές του ΤΕΙ Δασοπονίας, σπουδαστές του ΙΕΚ Δασικής Προστασίας, υλοτόμοι καθώς και πλήθος κόσμου.
Στο πλαίσιο της Ημερίδας παρουσιάστηκαν θέματα που αφορούσαν τις πρώτες βοήθειες από ατυχήματα μέσα στο δάσος, την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, τη μεταφορά τραυματία, τον σωστό εξοπλισμό ενός φαρμακείου, τις πρώτες βοήθειες σε τσίμπημα φιδιού – εντόμου, τις πρώτες βοήθειες από θερμοπληξία, υποθερμία, κ.α..

Η Ε.Δ.Ε.Ο. παρουσίασε με μοναδικό τρόπο όλα τα παραπάνω θέματα και διαδραστικά και με διαφάνειες ώστε να γίνουν απολύτως κατανοητά από τους συμμετέχοντες στην Ημερίδα.
Στο τέλος της Ημερίδας όλοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και την ευχή να συνεχιστούν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις.
Τέλος, ο ΦΔΟΡ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη για την παραχώρηση του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου αλλά και για τη συνεχή υποστήριξή του στην πραγματοποίηση αυτής της Ημερίδας καθώς και την Ε.Δ.Ε.Ο. για την άψογη και μοναδική παρουσίαση των πρώτων βοηθειών καθώς και για τον ζήλο που επέδειξε.
Ιδιαιτέρως δε, ευχαριστεί όλους όσους μας αγκάλιασαν με το ενδιαφέρον τους και μας στήριξαν με τη παρουσία τους για μια ακόμα φορά. (www.fdor.gr)

 

147_n

838_n 419_n

003_n 423_n

684_n 518_n

471_n 664_n

Περισσότερες φωτογραφίες από την Ημερίδα, μπορείτε να δείτε εδώ –> Ε.Δ.Ε.Ο. facebook

Advertisements