Παρουσίαση Α΄ Βοηθειών στη Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Δράμας!

3

 

   Η Ελληνική Διασωστική Εθελοντική Ομάδα (Ε.Δ.Ε.Ο.) το Σάββατο 7 Μαΐου, παρουσίασε εθελοντικά τις Α’ Βοήθειες στα μέλη και τους καλεσμένους της Μοτοσυκλετιστικής Λέσχης Δράμας (ΜΟ.ΛΕ.Δ.) στην 2η ΠΑΝΔΡΑΜΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ που πραγματοποιήθηκε  το διήμερο 7-8 Μαΐου 2016 στον Καλό Αγρό Δράμας.

   Aν οδηγείτε μηχανή, σίγουρα έχετε αποκομίσει ήδη σημαντικά οφέλη: Κερδίσατε πολύτιμο χρόνο στις μετακινήσεις σας, αποφύγατε την ταλαιπωρία των μποτιλιαρισμάτων, πληρώσατε λιγότερα για την καθημερινή σας μετακίνηση. Ίσως όμως αντιμετωπίσετε στους δρόμους και κάποια δυσάρεστα προβλήματα.

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΡΑΝΟΣ
Tα μη εγκεκριμένα κράνη είναι επικίνδυνα για τους αναβάτες. Kάθε κράνος, σύμφωνα με την EΛΠA, πρέπει να είναι εγκεκριμένο και να φέρει απαραίτητα την έγκριση της E.E. και τον κωδικό της χώρας (τα στοιχεία αυτά θα τα βρείτε στο πίσω μέρος του κράνους). Kάθε κράνος πρέπει να επιλέγεται στο σωστό μέγεθος και να εφαρμόζει απόλυτα στο κεφάλι σας, χωρίς να αφήνει μεγάλο διάκενο. Tο κράνος πρέπει να είναι πάντα καλά δεμένο στην κάτω γνάθο. Όσοι δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιείτε κράνη «κλειστού τύπου» θα βρείτε στην αγορά και εγκεκριμένα κράνη «ανοικτού τύπου». Σύμφωνα με την EΛΠA, η χρήση του κράνους μπορεί να μειώσει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στην Eλλάδα και να περιορίσει στο ελάχιστο δυνατό τις επιπτώσεις των ατυχημάτων.

NΤΥΘΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ
Tο σωστό ντύσιμο είναι σημαντικό για δύο πολύ σοβαρούς λόγους: α) προστατεύει το σώμα σας σε περίπτωση ατυχήματος και β) σας προστατεύει από τις καιρικές συνθήκες.

AΓΟΡΑΣΤΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Δεν είναι δυνατόν να είστε λάτρεις της μηχανής και να μη διαθέτετε ειδική στολή. Στα καταστήματα που έχουν είδη για μηχανές μπορείτε να βρείτε τις ειδικές στολές, που θα προστατεύσουν το σώμα σας από τις καιρικές συνθήκες, αλλά και από τα ατυχήματα.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΤΕ ΤΗ ΜΕΣΗ ΣΑΣ
Σε εξειδικευμένα καταστήματα με είδη μοτοσικλέτας θα βρείτε ειδικές ζώνες που συγκρατούν τη μέση στη σωστή θέση και την προστατεύουν από τους κραδασμούς της μηχανής. (Διαβάστε περισσότερα: Προστατεύστε την υγεία σας πάνω στη μηχανή: www.vita.gr/ )

24567891

10

Ευχαριστούμε την «ΜΟ.ΛΕ.Δ.» και την «ΜΟΤ.Ο.Ε.» για την πρόσκληση!

Advertisements