Βρέθηκε τραυματισμένος ο αγνοούμενος κυνηγός από την Χωριστή Δράμας!

25

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης  του 54χρονου Σ.Ι. από τη Χωριστή Δράμας, τα ίχνη του οποίου  αγνοούνταν από τις 14-2-2017 και ώρα 05:00 π.μ.

19

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ (Ε.Δ.Ε.Ο.) με 9μελή ομάδα εθελοντών, συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης του 54χρονου αγνοούμενου Σ.Ι.  από τη Χωριστή Δράμας, ο οποίος τραυματισμένος είχε καθηλωθεί σε δύσβατο και απομακρυσμένο σημείο της ευρύτερης περιοχής των Θερμιών Παρανεστίου Δράμας.

   Η επιχείρηση, λόγω του δύσβατου της περιοχής  είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας αλλά μετά από την άριστη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων  και εθελοντών (Ε.Δ.Ε.Ο., Πυροσβεστική, Αστυνομία, ΕΚΑΒ, Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και φίλοι του τραυματία),  ολοκληρώθηκε επιτυχώς με την ασφαλή μεταφορά του 54χρονου Σ.Ι.  με φορείο, στο ειδικά διασκευασμένο 4Χ4 όχημα της Ε.Δ.Ε.Ο., με το οποίο μεταφέρθηκε σε βατό δρόμο όπου και περίμενε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

   Ευχαριστούμε τον φίλο του διασωθέντος, τον κ. Α.Α. για την συνεισφορά του στα καύσιμα των αυτοκινήτων της Ε.Δ.Ε.Ο. διότι μας έδωσε έτσι την δυνατότητα να ανταποκριθούμε με ισχυρή ομάδα εθελοντών για το βέλτιστο αποτέλεσμα!

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και φωτογραφίες από την επιχείρηση διάσωσης

    Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας σας ενημερώνει, ότι την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 και περί ώρα 11:35 π.μ. ειδοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Παρανεστίου, από το Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου, για την εξαφάνιση ενός άνδρα με στοιχεία  Ι.Σ. ηλικίας 54 ετών κατοίκου Χωριστής Δράμας ο οποίος αγνοούνταν από τις 14-2-2017 και ώρα 05:00 π.μ.

Το αυτοκίνητό του βρέθηκε από φίλους του στις 15-2-2017 και περί ώρα 10:00 π.μ. 5 χλμ πριν τα Θερμιά Παρανεστίου Δράμας που προφανώς πήγε για να κυνηγήσει.

Στον τόπο του συμβάντος μετέβησαν 8 πυροσβέστες με 2 πυροσβεστικά οχήματα υπό τον συντονισμό του Προϊσταμένου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Παρανεστίου, ενώ συνέδραμαν θηροφύλακες, μέλη της Εθελοντικής Ομάδας  Ε.Δ.Ε.Ο. και φίλοι του εξαφανισθέντος ατόμου.

Μετά από αναζήτηση αρκετών ωρών ο εξαφανισθής βρέθηκε τραυματισμένος από φίλο του σε απόκρημνο σημείο στη δασική περιοχή «Ζεμπίλι» Θερμιών Παρανεστίου.  Έγινε επιχείρηση ανάσυρσής του από τους άνδρες της Υπηρεσίας μας, με τη χρήση φορείου μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο βατό δρόμο απ’ όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου.

Προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος διενεργεί το ανακριτικό τμήμα του Αστυνομικού Τμήματος Παρανεστίου.

Δράμα 17 Φεβρουαρίου 2017

 Ο Αν.  Διοικητής  Επιπυραγός

Ιωάννης  Αγγ. Αραμπατζής

Advertisements