Έρευνα 2 αγνοούμενων στην περιοχή του παλιού οικισμού Τιχώτα Δράμας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   Έληξαν τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 12 Ιουλίου 2017 οι έρευνες για τον εντοπισμό και του 2ου αγνοούμενου Σ.Τ. 78 ετών από τα Κοκκινόγεια της Δράμας που μαζί με τον 92χρονο Α.Χ. επίσης από τα Κοκκινόγεια είχαν χαθεί στην ευρύτερη περιοχή του εγκαταλελειμμένου  οικισμού Τιχώτα, όταν κόλλησαν με το όχημά τους μάρκας Hundai Atos σε κατεστραμένο κομμάτι δασικού δρόμου.

   Αναζητώντας βοήθεια οι δύο ημεδαποί απομακρύνθηκαν από το όχημα, χάθηκαν μεταξύ τους και δεν γνώριζαν να ενημερώσουν τις αρχές για το σημείο που βρίσκονταν. Ο 92χρονος εντοπίστηκε τις μεταμεσονύκτιες ώρες πριν τον οικισμό Τιχώτα και ο 78χρονος τις πρωινές ώρες στην περιοχή του φράγματος του Θησαυρού.

   Η Ελληνική Διασωστική Εθελοντική Ομάδα (Ε.Δ.Ε.Ο.) ειδοποιήθηκε από τις αρμόδιες αρχές για την εξαφάνιση των δύο ημεδαπών τις βραδινές ώρες της Τρίτης 11 Ιουλίου και κινητοποίησε 4 οχήματα με 9 εθελοντές/ντριες διασώστες/στριες. Ο κος Άρης Αμαραντίδης πολύ καλός γνώστης της περιοχής, διέθεσε τις γνώσεις του και το 4χ4 όχημά του στα πλαίσια της αναζήτησης.  Οι έρευνες διακόπησαν με την εύρεση του 92χρονου στη 01:00΄ περίπου για να συνεχιστούν με το πρώτο φως του ηλίου τη Τετάρτη 12 Ιουλίου για τον εντοπισμό του 78χρονου αγνοούμενου.

   Την 2η ημέρα των ερευνών η Ε.Δ.Ε.Ο. κινητοποίησε 3 οχήματα με 7 εθελοντές/ντριες διασώστες/στριες πλήρως εξοπλισμένους με αναρριχιτικές εξαρτήσεις έχοντας την ενημέρωση ότι ο 78χρονος βρίσκεται σε δυσπρόσιτο φαράγγι κοντά στο φράγμα του Θησαυρού. Όμως δεν χρειάστηκε η παρέμβαση της Ομάδος διότι κατά τη διαδρομή πρός το φράγμα οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές ενημέρωσαν ότι ο 78χρονος  οδηγήθηκε από οικείο του σε ασφαλές σημείο και από εκεί όχημα της αστυνομίας τον μετεφερε προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου.

 

Advertisements