«Ε.Δ.Ε.Ο.» – Αντιπυρική Περίοδος!

20842068_10213780606730904_9194254653860481915_n

 

   Η Ελληνική Διασωστική Εθελοντική Ομάδα  «Ε.Δ.Ε.Ο.», στο πλαίσιο της εθελοντικής προσφοράς της, υποστήριξε και συνέδραμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο δύσκολο έργο της.

   Μέλη της «Ε.Δ.Ε.Ο.», κατά την διάρκεια της θητείας της Ομάδος -στον τομέα της Πυροπροστασίας- που διήρκησε από τις 9 έως και τις 22 Αυγούστου 2017, πραγματοποίησαν περιπολίες στην περιοχή του άλσους του Κορυλόβου καθώς και σε σημεία υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, από τις 3 το μεσημέρι μέχρι και τις 9 το βράδυ. Εθελοντές,  παρατηρούσαν και ενημέρωναν την Πυροσβεστική υπηρεσία για την παραμικρή εκδήλωση καπνού που εκδηλωνόταν στην περιοχή ευθύνης τους.

Αυτό επέτρεψε την ἀμεση ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από εθελοντές της «Ε.Δ.Ε.Ο.» για την ύπαρξη 4 εστιών φωτιάς, αποτρέποντας ενδεχόμενες καταστροφές με την άμεση αντιμετώπισή τους.

***

 

 

 

   

Παρακάτω παρατίθενται οι οδηγίες-συμβουλές που δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το πώς πρέπει να ενεργήσετε μόλις αντιληφθείτε μια πυρκαγιά:

  • Τηλεφωνήστε αμέσως στον αριθμό κλήσης 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά.
  • Περιγράψτε το είδος της βλάστησης που καίγεται.
  • Προσδιορίστε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.
  • Η κλήση στον αριθμό αυτό είναι χωρίς χρέωση τόσο από σταθερό όσο και από κινητό τηλέφωνο. Επίσης, στα καρτοτηλέφωνα δεν απαιτείται η εισαγωγή τηλεκάρτας. Σε περίπτωση που το κινητό τηλέφωνο δείχνει την ένδειξη «κλήσεις έκτακτης ανάγκης» ή «εκτός δικτύου», τηλεφωνείστε στο 112, το οποίο είναι επίσης αριθμός έκτακτης ανάγκης για όλη την Ευρωπαϊκή Ἐνωση.

 

 

Advertisements